Reading Books is Love (Kitap Okumak Aşktır) eTwinning Projesi

Reading Books is Love (Kitap Okumak Aşktır) eTwinning Projesi

Okulumuzda eTwınnıng projesi...

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seher ÇALIŞKAN rehberliğinde Reading Books is Love (Kitap Okumak Aşktır) eTwınnıng projesi yürütülmeye başlanmıştır.

30.10.2021 1623

PROJE HAKKINDA

 

Okullarımızda okuma etkinlikleri düzenlenerek okuyan, okuduğunu anlayan ve gelecek nesiller için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren bir okul modelinin oluşturulması hedeflenmektedir. Okullarımızdan başlayarak kazandığımız okuma alışkanlıkları ile öğrencilerimiz aracılığıyla ailelerini de etkileyerek gelecek nesil okuyucular olan bir toplum yapısı gerçekleştirilecektir. Okul yönetimleri tarafından hazırlanan okuma programına göre öğrencilerimizin haftalık ders programları dahilinde okullarda haftada en az bir ders saati okuma etkinliği yapılacaktır. Okul kütüphanelerinden veya okuma etkinliklerine uygun olarak belirlenen kitaplar yardımıyla öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılacak, her öğrencinin okuma kültürü ve alışkanlığının bireysel olarak kazandırılması sağlanacaktır.

HEDEFLER

Gençlerde kitap okuma sevgisini ve alışkanlığını geliştirmek,

Öğrencilerin düşünce ufuklarını geliştirmek ve onlara geniş bir bakış açısı kazandırmak,

Okuma alışkanlığı sayesinde öğrencilerin kelime dağarcıklarını geliştirmek,

Okumanın düşünmeye katkısı ile öğrencilerin başarılarını artırmak,

Öğrencilere bilişim teknolojilerini kullanma becerisi kazandırmak.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Ekim ayında başlayacak proje, Nisan ayında sona erecek. Ortakların belirlenmesi ile aylık çalışma takvimi oluşturulacak ve okunacak kitapların tanıtımı ve anlatımı yapılacaktır. Her ay için belirlenecek kitaplarla ilgili yapılacak faaliyetler üzerinde durulacaktır. Belirlenen kitaplarla ilgili olarak resim çizme, pano oluşturma ve eşzamanlı kitap anlatımı gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir. Takvim ve parantez hazırlanacaktır. Webinarlar aracılığıyla hem söyleşiler hem de okunacak kitaplarla ilgili yapılan çalışmalar anlatılacaktır. Sunumlar için kısa videolar hazırlanıp paylaşılacaktır. Ortak bir paylaşım sayfası oluşturulacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrenciler, gelecekte okumayı bir kültür haline getiren nesiller için bugün okuma sevgisini ve okuma alışkanlığını kazanacaklardır. Öğrenciler, açık ve etkili düşünme, yazma ve problem çözme becerileri ile anlayarak okuma becerisi kazanırlar. TwinSpace üzerinden paylaşım ve iletişim esas olacaktır. Birlikte kararlaştırılan bir sosyal medya sayfası oluşturularak sunumlar paylaşılacaktır. Sosyal bilgilerin yanı sıra uygun web 2.0 araçları ile yenilikçi çalışmalar ve sunumlar üretilecektir. Ortak ürüne ortaklar karar verecektir.

30-10-2021