Masallarla Güzel Davranışları Öğreniyoruz

Ders kitapları öğrencilere güzel davranışları kazandırma konusunda yeterli gelmemektedir. Bu projeyle her katılımcı masallar aracılığıyla sunulan güzel davranış örneklerini kavramsallaştırma, somutlaştırma, inceleme-araştırma, analiz etme imkânını kavuşacaktır. Böylece katılımcılar hem kendi davranışlarını fark edip onları daha da güzelleştirmeye hem de diğer insanlarla etkileşim kurarak katılımcıları daha iyiye ve doğruya yönlendirecektir.

30.11.2020 355

29-11-202029-11-202029-11-202029-11-202029-11-202029-11-202029-11-2020

 

 

Anahtar kelimeler: masal, güzel davranışlar, değerler eğitimi

 

HEDEFLER

Katılımcıların kalbine ve aklına hitap ederek onları iyiliğe ve güzelliğe yönlendirmek,

Katılımcıların duyuşsal becerilerini geliştirmek,

Erken yaşta öğrencilerde olumlu davranış gelişimini sağlamak,

Öğrencilerin yerelden başlayarak evrensele doğru güzel davranışlar sergilemesini sağlamak,

Günümüz gençliği için risk ve tehdit oluşturan unsurların etkilerinden öğrencileri uzak tutmak

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Ekim ayında başlayacak projemiz Nisan ayında bitecektir. Ortakların belirlenmesi ile aylık çalışma takvimi oluşturularak masalların tanıtımı ve anlatımı yapılacak. Her ay için belirlenen güzel davranışla ilgili (adaletli olmak, yardımlaşmak, hoşgörü, sevgi vb.) üzerinde durulacak masalla ilgili resim yapma, pano oluşturma, eş zamanlı masal anlatma gibi faaliyetler takvim hazırlanacak. Webinarlar aracılığı ile hem görüşmeler hem de masallardaki güzel davranış örnekleri anlatılacak. Tanıtımlar için kısa videolar hazırlanıp paylaşılacak. Ortak paylaşım sayfası oluşturulacak.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

TwinSpace üzerinden paylaşımlar ve iletişim esas olacak. Ortak karar verilen sosyal medya sayfası oluşturularak tanıtımlar paylaşılacak. Sosyal çalışmaların yani sıra uygun web 0.2 araçları ile de çalışmalar ve tanıtımlar ortaya konulacak. Ortak ürüne ortaklar ile karar verilecek.

BLOG SAYFAMIZ

https://guleryuzhulya.blogspot.com/?zx=e9e4bdcb1a08b3d0